zondag 6 juni 2010

Uit het land..

Op die manier weet je waar ik uithang ;)

ZONDAG1e dag: Brussel - Marrakech
Vlucht naar Marrakech. Onthaal en transfer naar uw viersterrenhotel voor avondmaal en overnachting.

MAANDAG2e dag: Marrakech
Na het ontbijt bezoekt u de historische stad Marrakech, een parcours dat u oog in oog doet staan met het symbool van de stad: de bekende Koutoubia-moskee, juweel van de Spaans-moorse kunst, met haar 70 m hoge minaret. U bezoekt o.a. het Bahia-paleis, de fantastische cederhouten koepels en de marmeren zuilen in de Saädische graftombes; de schaduw van de olijfgaarden in de tuin van Agdal en de weerspiegeling van een paviljoen met Toscaanse flair in het bassin van Menara. Na het middagmaal bezoekt u het Djemaa El Fna-plein, het kloppend hart van Marrakech en de verplichte doorgang om zich in een wirwar van nauwe straatjes te begeven, waar u de soeks van 'de rode stad' vindt. Avondmaal en overnachting.


DINSDAG3e dag: Marrakech - Beni Mellal - Fès
Na het ontbijt gaat de tocht naar Fès via Beni Mellal, dat tussen de Midden-Atlas en de uitgestrekte vlakte van Tadla ligt. Het is de landbouwstreek bij uitstek, een immense boomgaard die gevoed wordt door de talrijke waterbronnen. De stad Beni Mellal is omgeven door prachtige sinaasappelboomgaarden en olijvenplantages, de ideale ontmoetingsplek voor natuurliefhebbers maar ook voor wie van bergen en een stukje avontuur houdt. Pauze voor het middagmaal. Daarna gaat het richting Fès. Avondmaal en overnachting in hotel Sofia.

WOENSDAG4e dag: Fès
Na het ontbijt bezoek aan Fès. Fès, bakermat van een duizendjarige monarchie, koestert de herinneringen van 12 eeuwen geschiedenis en laat de elegantie van de Spaans-moorse cultuur mooi tot uiting komen. Fès is ook het spirituele centrum van het traditionele Marokko. In deze veelzijdige stad met unieke pracht vindt u de bekende soeks: leerlooiers, ververs en vlakbij de fontein Nejjarine houtbewerkers die een heerlijke geur van cederhout verspreiden. Er zijn ook tal van studie- en bidplaatsen zoals de Zaouïa van Moulay Idriss, die wordt beschouwd als een van de heiligste van Marokko. Na het middagmaal in een restaurant van de medina wordt uw bezoek voortgezet langs de pittoreske straatjes van Mellah, eertijds een joodse wijk, gevolgd door een bezoek aan het Koninklijk Paleis. U eindigt de dag in schoonheid, bij zonsondergang, met een panoramisch zicht op de vestingen in het noorden. Avondmaal en overnachting in hotel Sofia.

DONDERDAG5e dag: Fès - Volubilis - Meknès
Na het ontbijt vertrek naar Meknès met een stop in Volubilis om de belangrijkste Romeinse ruïnes van Marokko te ontdekken. De tocht gaat verder langs kliffen waar water overvloedig stroomt en waarvan de flanken een echte boomgaard vormen. Uitgestrekt over twee rotsuitlopers, verschijnt het dorp Moulay Idriss, niet alleen opmerkelijk door haar site maar eveneens door haar prestige als heilige stad, waar de grondlegger van de Marokkaanse islam ligt begraven. Middagmaal in Meknès. Buiten haar opmerkelijke godsdienstige monumenten, heeft de Ismaëlische hoofdstad enkele overblijfselen kunnen bewaren in al hun pracht: de enorme deuren van Bab El Mansour en Bab El Khamis, het El Hedim-plein en de opslagplaatsen van Moulay Ismaïl en Dar El Ma. Avondmaal en overnachting in hotel Transatlantique.

VRIJDAG
6e dag: Meknès - Rabat - Casablanca

Ontbijt. Via de vlakte van Saïs, bekend voor haar wijnproductie, komt u in Rabat, hoofdstad van het Koninkrijk en zetel van de regering. Rabat herbergt eveneens een belangrijk archeologisch patrimonium. De eerste sporen vinden hun oorsprong in de 8e eeuw voor Christus. Van het koninklijk paleis, het mausoleum Mohamed V, de tuinen van Oudaya, tot de reusachtige minaret van de Tour Hassan: hier kunt u nog een reis door de tijd maken. Na het middagmaal gaat de tocht verder. Op maar 100 km ligt de economische en industriële hoofdstad van Marokko: Casablanca. Een stadsrondrit toont u de snelle groei van deze stad, die vandaag vertegenwoordigd wordt door de majestueuze Moskee Hassan II die over de zee uitkijkt. Bezoek aan de Moskee Hassan II (buitenkant). Avondmaal en overnachting in Casablanca in hotel Diwane.

ZATERDAG7e dag: Casablanca - Marrakech
Na het ontbijt vertrek naar Marrakech. Aankomst in het hotel voor het middagmaal. Namiddag vrij. Avondmaal en spektakel 'Fantasia'. Overnachting in uw hotel in Marrakech.

ZONDAG8e dag: Marrakech - Brussel
Ontbijt en laatste vrije uren voor de transfer naar de luchthaven van Marrakech. Terugvlucht naar Brussel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Veel plezier ! En bedankt voor de update :)

G.